Robert Wells firar ”Rhapsody In Rock” 30 års-­jubileum med Sverigeturné hösten 2019!

En av Sveriges absolut största konsert upplevelser genom tiderna ”Rhapsody In Rock” firar 30 år hösten 2019. Robert Wells tar nu med sig original uppsättningen med Anders Berglund som redan 1989 dirigerade de första konserterna och Gävle Symfoniorkester som medverkade på den första turnén!

Detta blir de första konserterna sedan 2003 som radarparet Wells och Berglund ställer sig på scenen tillsammans med rockband och 52 manna starka symfoniorkestern. Det kommer dessutom att bjudas på hemliga sånggäster under turnéns gång.

-Det känns fantastiskt att ta Rhapsody In Rock vidare, precis på det sättet jag drömde om som ung pianist på Musikhögskolan. Ännu roligare är det att återigen göra detta tillsammans med Anders Berglund som dirigent. Vi är vårt eget lilla dreamteam med många års turnérande och med alla åren i TV:s Så Ska Det Låta. Säger Robert Wells.

Biljetterna är släppta här

Idén med Rhapsody In Rock föddes under Robert Wells klassiska studier på Musikhögskolan. På dagarna var det strikta lektioner och under kvällarna blev det Blues, Boogie, Jazz och Rock på pubarna i Gamla Stan. Där och då, föddes idén om ett eget gränsöverskridande musicerande projektet ”Rhapsody In Rock”. Över 1 950 000 har sett och upplevt ”Rhapsody In Rock” bara i Skandinavien och har fortfarande publikrekordet på Ullevi 2003 med sittande publik. Dessutom 50 utsålda konserter bara i Dalhalla. Roberts Wells ”Rhapsody In Rock” har tagit dem bl.a. till USA, Australien Tyskland, England, Ryssland och flertal gånger till Kina. Sex Guldskivor och två Platinum utmärkelser.

En konsert i Rhapsody In Rocks anda framförs alltid med en stor dos av ”Old Time Entertainment”. Inspirerat av Victor Borge, Charlie Norman och förstås de gamla mästarna med Beethoven och Chopin i spetsen. Avslappnat och lekfullt med publiken.

I Maj görs två utsålda föreställningar i Gävle och med kraft av detta görs nu Sverigeturnén med start hösten 2019.

Robert Wells medverkar i TV4 Efter Fem den 28 mars.

Turnéplan ”Rhapsody In Rock” 30år

13 oktober Västerås, Västerås Konserthus
17 oktober Uppsala, Fyrishov
18 oktober Karlstad, CCC
20 oktober Stockholm, Berwaldhallen
25 oktober Gävle, Gävle Konserthus
26 oktober Örebro, Conventum
27 oktober Sundsvall, Tonhallen
31 oktober Helsingborg, Helsingborgs Konserthus (Med Helsingborgs Symfoniorkester)
1 november Jönköping, Jönköpings Konserthus (Med Helsingborgs Symfoniorkester)(Med
reservation för eventuella ändringar)

Läs mer via: www.rhapsodyinrock.se

Pressbilder samt ytterligare info se www.werecki.com

RIR EVENT

Presskontakt:
Rickard Werecki
tfn:0707178008
pr@werecki.com

Werecki Promotion Company
www.werecki.com

Ladda ner

Ladda ner pressrelease här